KunstSpoor 2004 was een succes!

"Een prachtige selectie van diverse kunstenaars gemixt met de dorpse intimiteit.", aldus Maria Hoeksema, voorzitter van KunstSpoor. Hieronder lees je haar impressie.

thema: Contrast

Het thema van KunstSpoor 2004 was contrast. Contrast kwam op veel momenten tot uiting; tussen kunstenaars onderling, maar ook tussen de omgeving en de kunstenaar.

Vergelijk bijvoorbeeld het realistische werk van Henk Helmantel met dat van de abstracte schilderijen van Kees Stoop in de Bathelomeuskerk.

Heel duidelijk was ook het contrast tussen de omgeving en kunstenaar bij de installatie van SOM met de snorrende naaimachines in het baarhuisje bij de begraafplaats.

Wie herinnert zich niet de indrukwekkende videoinstallatie ‘The dance of live’ van Maree Blok en Bas Lugthart in de schuur bij Jensema en het werk van Jos Steenmijer op de zolder van het voormalige gemeentehuis. Wat een beloning na al die trappen te hebben beklommen!
KunstSpoor 2004 was nog meer

Op een terras al turend over het uitgestrekte Groninger landschap, theedrinkend uit tuttig gebloemde kopjes, genietend van de jazzy stem van Hanneke Scheffers.

Ongeveer 4000 bezoekers hebben van deze geweldige manifestatie genoten. Blij verrast waren we door zoveel belangstelling. Er zijn verschillende kunstwerken verkocht en ook was er veel animo voor de catalogus die voor KunstSpoor 2004 is samengesteld.
Het evenement werd op de laatste avond met alle vrijwilligers feestelijk afgesloten.

Zoveel succes in 2004 motiveert ons om het in 2009 nog geweldiger te maken.