Belangrijke inspiratiebronnen in mijn werk zijn de mens en het menselijk lichaam.
In mijn werk ben ik vooral gericht op kleur en monumentaliteit. Alhoewel ik veelal vanuit de waarneming werk, werk ik juist niet vanuit een puur registrerende of fotografische benadering. Ik gebruik een realistisch gegeven als aanleiding voor een compositie of kleurdimensie waarbij ik de reële vorm abstraheer om zo de compositorische basis te versterken. Compositie en abstractie zijn voor mij een belangrijk onderdeel om een schilderij of tekening aan het figuratieve verhaal te laten ontstijgen.


Naast het vrije werk, werk ik soms in opdracht. Zo heb ik in 2002 en 2004 samen met vier kunstenaars aan een serie muurschilderingen in een Boeddhistische tempel gewerkt en schilder ik portretopdrachten.


Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Academie Minerva te Groningen. Door Matthijs Röling leerde ik het op elkaar afstemmen van kleuren en het kijken naar toonwaarden. Daarnaast heb ik veel geleerd van Eddy Roos. Van hem leerde ik het tekenen naar bewegend model, het herkennen van de arabesk en het belang van een compositie binnen een tekening of schilderij.

 


Lees meer